Μία πρόσκληση προς τους τουρίστες είναι το Discover north Athens
Ένα πρόγραμμα για τους τουρίστες να ανακαλύψουν τις ομορφιές των 12 δήμων των Βορείων Προαστίων.
- 24/01/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Discover north Athens πρόκειται για μία πρόσκληση προς τους τουρίστες να επισκεφθούν και να ανακαλύψουν τα βόρεια προάστια της Αττικής. Μια πρόκληση για τους φορείς που συμμετέχουν στην προσπάθεια να αναδειχθεί η περιοχή σε τουριστικό-πολιτιστικό προορισμό.
Το «Discover North Athens», προβάλλεται ως ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός στον κλάδο του τουρισμού-πολιτισμού και υλοποιείται με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών.
Στηρίζεται στην ιδέα ότι οι 12 δήμοι της βόρειας Αττικής αποτελούν μια γεωγραφική ενότητα, ζωντανή, γεμάτη ιστορία και πολιτισμό: Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, μοναδικές πράσινες διαδρομές, μουσειακοί χώροι, κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας και αισθητικής, πολύβουοι δρόμοι και εμπορικές οδοί, σημαντική επιχειρηματική και καινοτομική δραστηριότητα, συνεδριακά κέντρα και ξενοδοχειακές μονάδες.
Αυτή την προίκα του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης δημιουργίας φιλοδοξεί να αξιοποιήσει το εγχείρημα για την ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής επιχειρηματικότητας στη βόρεια Αθήνα. «Εργαζόμαστε εντατικά εδώ και έξι μήνες για το συγκεκριμένο εγχείρημα, στόχος είναι η διεκδίκηση μεριδίου της αγοράς τουρισμού των πόλεων που κατευθύνεται στην Αττική, η τόνωσης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης σε κλάδους με δυνατότητες», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.
«Έχουμε σαν πλεονέκτημα το φυσικό περιβάλλον, τις υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες, τις καλής αισθητικής υποδομές, τις πολύ καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις. Σκοπός είναι αυτός που έρχεται από το αεροδρόμιο αντί να στρίψει στο δαχτυλίδι της Κηφισίας αριστερά προς το κέντρο, να μείνει στα βόρεια προάστια, να κοιμηθεί εκεί, να φάει εκεί, να κάνει τις αγορές του, και να γνωρίσει τον πολιτισμό και την ιστορία των βορείων προαστίων», επισημαίνει.
Και στην ερώτηση, τι μπορεί να κάνει ένας τουρίστας αν βρεθεί στα βόρεια προάστια, ο κατάλογος με τις δυνατότητες που υπάρχουν είναι μακρύς: «Από τις εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την Ακρόπολη κάθε χρόνο, εμείς μπορούμε να ανεβάσουμε πολλούς από αυτούς στην Πεντέλη και τα λατομεία της, ώστε να γνωρίσουν από πού και πώς βγήκαν αυτά τα μάρμαρα, πώς λαξεύτηκαν και πώς μεταφέρθηκαν για να οικοδομηθεί ο Παρθενώνας κι όχι μόνο», λέει ο κ. Καραμέρος.
Και προσθέτει: «Μπορεί να γνωρίζουν για το Χρυσό Αιώνα του Περικλή, αλλά δεν ξέρουν ότι ο Περικλής γεννήθηκε στον Χολαργό. Μπορούν λοιπόν, να επισκεφθούν τον Χολαργό, να δουν το άγαλμα του Περικλή, να δουν την περιοχή του Παπάγου, τις υπώρειες του Υμηττού… όπως κάποιος που πηγαίνει να δει το Λονδίνο, επισκέπτεται και το Τσέλσι για να δει πώς ζουν στα προάστια κι όχι μόνο στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να κάνουμε κι εμείς, με ευεργετικά αποτελέσματα για τις υπάρχουσες υποδομές και τους κλάδους της επιχειρηματικότητας».