Το νέο μενού του Ramino φέρνει το καλοκαίρι
Στο μενού του ιταλικού εστιατορίου της Γλυφάδας, προστέθηκαν νέα εντυπωσιακά πιάτα, επιλεγμένα ιταλικά κρασιά αλλά και δροσερά κοκτέιλς.
- 22/06/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Οι καινούριες ιδέες και οι νέοι γευστικοί προορισμοί στους οποίους μας ταξιδεύει το το Ramino, μέλος του πρόσφατα βραβευμένου Ομίλου Καστελόριζο, δεν σταματάνε ποτέ.
Κλασικές αλλά και μοντέρνες συνταγές από την γευστική κουζίνα της Ιταλίας, μας οδηγούν σε νέες γευστικές περιπέτειες με την υπογραφή του chef Χρήστου Γιατράκου.
Τα νέα πιάτα του Ramino περιλαμβάνουν τα πιο εκλεκτά υλικά: carpaccio χταπόδι με παλαιωμένο μπαλσάμικο, χειροποίητα νιόκι από μοβ Περουβιανές πατάτες συνοδευόμενα με γαρίδες σε μπισκ, τα οποία σερβίρονται αφού πρώτα ο σερβιτόρος προσθέσει στο πιάτο αβγοτάραχο σε τρίμμα.
Στα συνοδευτικά, ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα μπρουσκέτα Granchio με μαγιονέζα από αυγά σολομού και βασιλικό καβούρι και η νέα σαλάτα Caprino με σπανάκι, ρόκα, εσκαρόλ, κατσικίσιο τυρί, φρούτα του δάσους και καραμελωμένα καρύδια.
Οι λάτρεις της pizza μπορούν να απολαύσουν τη νέα τους πίτσα Corona με πεπερόνι, πιπεριές, φύλλα ρόκας και λεπτοκομμένη porchetta, ενώ στα ζυμαρικά την παράσταση κλέβουν οι ταλιατέλες με μασκαρπόνε, αντσούγια και μαύρη καλοκαιρινή τρούφα και τα spaghetti με pecorino romano, λάιμ και φρέσκο πιπέρι, αλλά και οι δύο νέες προτάσεις ριζότι με αγκινάρα, άνηθο, parmigiano reggiano και το Milanese με βοδινή ουρά και σαφράν.
Η λίστα κρασιών του Ramino έχει εμπλουτιστεί με νέες ετικέτες, ενώ το νέο Ramino cocktail με ανθόνερο συμπληρώνει το γεύμα μας. Τα εντυπωσιακά νέα επιδόρπια περιλαμβάνουν ένα τιραμισού που συνοδεύεται με gojiberry ποτισμένα με κρασί Marsala και το lemon curd,μια κρέμα λεμόνι με μπισκότο βουτύρου, φρούτα του δάσους και σορμπέ βατόμουρο.
Η Ιταλία για μια ακόμη φορά στα πιάτα του Ramino, με άρωμα θάλασσας και διάθεση καλοκαιριού.
Ramino
Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ. 210-8944430
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από 12.00-24.00