Ο Πρόεδρος του Μοσχάτου που το ανεβάζει στο Champion’s League
Το δεύτερο κατάστημα -μετά τη Γλυφάδα - του ανερχόμενου κεμπαπτζίδικου στα νότια προάστια, αποτέλεσμα συνεργασίας με δυο πολύπειρους ντόπιους επιχειρηματίες, ανεβάζει μια κατηγορία, γευστικά πάντα, όλη την περιοχή. Με άλλα λόγια παίζει όντως, στον τομέα του, 'μεγάλη μπάλα'.
- 20/01/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
‘Το μεγαλείο ενός κεμπαπτζίδικου βγαίνει στην απλότητα. Και τα δικά μας πιάτα είναι απλά και ποιοτικά. Εκεί είναι το μεγαλείο του Προέδρου. Και αυτός είναι ο λόγος που το Μοσχάτο, ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου που ανοίξαμε, μας στήριξε. Επειδή βλέπουν ότι είναι μια καλή δουλειά. Ένα μαγαζί που έλειπε από την περιοχή και το οποίο προσφέρει πολύ καλό φαγητό, σε γενναίες μερίδες, με πολύ καλές τιμές και σε ωραίο περιβάλλον’.
Αυτό δηλώνει ο Γιώργος Ζαχαρίου, ένας από τους ιδιοκτήτες του νέου Προέδρου, γέννημα θρέμμα (όπως και ο έτερος, Ηλίας Νάσου) Μοσχάτο. Επισημαίνοντας μου, επιπλέον, την ιστορική συνέχεια (‘Μυρίζει καλό φαγητό το μαγαζί’) που έχει το συγκεκριμένο εγχείρημα με παλιούς Μοσχατιώτες, μεταξύ άλλων και του ίδιου, να πιάνουν τους εαυτούς τους να επιστρέφουν με χαρά στα ίδια τραπέζια που κάποτε, την εποχή που ο χώρος ήταν ταβέρνα, επισκεπτόντουσαν με τους γονείς τους.
Μια απτή ιστορική συνέχεια που είναι τόσο γευστική όσο και αισθητική, αφού το εσωτερικό του Προέδρου, ως γνωστόν, θυμίζει αισθητικά ακριβώς εκείνη την εποχή. Στην πιο καλαίσθητη, φυσικά, εκδοχή της, με διάσπαρτες ρετρό διακοσμητικές λεπτομέρειες (και ιδίας λογικής μουσική υπόκρουση).
Ενώ τα best seller πιάτα του, τα ίδια ακριβώς που μετέτρεψαν σε τεράστιο χιτ τον Πρόεδρο Γλυφάδας, διακρίνονται για την καθαρή γεύση τους που θυμίζει όντως τα παλιά. Ξεκινώντας από την Προεδρική σαλάτα με τα φρεσκοκομμένα αναμεικτα λαχανικά, τα trademark αυγά με πατάτες και το χειροποίητο παστουρμαλί και συνεχίζοντας με το κασερλί κεμπάπ, το σις αρνάκι του γάλακτος και την -ιδανική για παρέες- Προεδρική μερίδα (που περιλαμβάνει κεμπάπ, κασερλί κεμπάπ, κεμπάπ κοτόπουλο, σις κοτόπουλο, σις χοιρινό και 2 καλαμάκια σουτζούκι).
Άλλωστε αυτό, η καθαρότητα των γεύσεων, ήταν εξαρχής και ο κεντρικός άξονας πίσω από την δημιουργία του Προέδρου. Κάτι που αντιλαμβάνεσαι ήδη από την πρώτη φορά που κάτσεις στα τραπέζια του ή παραγγείλεις από το delivery του. Είτε κάτι σε κεμπάπ, είτε το καλαμάκι χοιρινό του που φτιάχνεται μόνο από λαιμό και το αντίστοιχο κοτόπουλο που φτιάχνεται μόνο από μπούτι.
Ένα delivery με επτά μηχανάκια που ‘οργώνει’ κυριολεκτικά τα νότια προάστια (δεν μπορεί, σίγουρα κάπου έχεις πετύχει κάποιο) καθώς, πέρα από το Μοσχάτο, φτάνει ως την Καστέλλα, τον Ταύρο, το Παλιό Φάληρο και μεγάλο μέρος της Καλλιθέας (ως την πλατεία Δαβάκη και μέχρι την λεωφόρο Συγγρού).
Ένα πολύ ευτυχές, για μένα προσωπικά, γεγονός καθώς μου έδωσε την ευκαιρία να παραγγείλω από τον Πρόεδρο στην 70χρονη μητέρα μου, Μικρασιάτισσα εκ καταγωγής άρα και γνώστης των περί κεμπάπ, η οποία μένει επί της λεωφόρου Θησεώς και που μέχρι τώρα με άκουγε να μιλάω με τα καλύτερα λόγια για τον Πρόεδρο Γλυφάδας, αλλά δεν είχα ποτέ αξιωθεί να την πάω ως εκεί.
Και, αν αναρωτιέστε, όντως της θύμισε την παλιά εποχή, αυτό συνέβη ήδη από την πρώτη μπουκιά. Άσε που, καπάκι, φρόντισε να προσηλυτίσει όλη την πενταώροφη πολυκατοικία της συνολικά στο μενού του Προέδρου.
Αλλά έτσι είναι άμα αυτά που σου υπόσχεται ένας πρόεδρος τα κάνει πραγματικότητα. Σε ‘αναγκάζει’ να τον ψηφίζεις για μια ζωή και χωρίς δεύτερη σκέψη.
Info-Πρόεδρος, Κανάρη 82, Μοσχάτο, κρατήσεις/διανομή: 210-9411163, www.kebaptzidiko.gr