PAUL: ένας (Γ)άλλος φούρνος στη Γλυφάδα
Από τους δρόμους της Γαλλίας και με μια μακρά ιστορία, το PAUL άνοιξε στη Γλυφάδα, για να μάθει την περιοχή των νοτίων προαστίων, ότι η λέξη "φούρνος" δεν σημαίνει μόνο "ζεστό ψωμί", αλλά πολλά (και αχνιστά) περισσότερα.
- 08/06/2013
- Κείμενο: NouPou.gr
Η φήμη που είχε δημιουργηθεί όλη την προηγούμενη χρονιά για το 2ο μάγαζι PAUL στην Αθήνα (μετά το πρώτο franchise της πασίγνωστης αλυσίδας, στην Πανεπιστημίου) άρχισε να γίνεται είδηση, όταν ξεκίνησαν τα έργα στο γωνιακό μαγαζί στην πλατεία Εσπερίδων, εκεί όπου επί χρόνια δέσποζαν τα κοστούμια του VARDAS. Τελικά, όλα έγιναν σύμφωνα με το πλάνο και η Boulangerie που κρατάει τη σκούφια της από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από το 1889, άνοιξε τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Γαλλικά κρουασάν, μπαστουνάκια με σοκολάτα που δύσκολα μπορείς να πεις όχι (αφού έχει και με ολικής άλεσης ζύμη, για λιγότερες θερμίδες, μπρέτζελς, ενώ τα κις λορέν του σε κοιτάζουν στα μάτια από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις την πόρτα του. Με τραπεζάκια έξω στο αρκετά ευρύ πεζοδρόμιο, έχει ήδη κερδίσει τον κόσμο, τόσο αυτόν που κάθεται από νωρίς το πρωί για τον καφέ πριν το ξεκλείδωμα των μαγαζιών, όσο και εκείνον που κάνει μια γρήγορη στάση πριν πάει στο γραφείο.
Για την ιστορία, η αλυσίδα PAUL μετράει περισσότερα από 300 καταστήματα στη Γαλλία και πάνω από 100 στον υπόλοιπο κόσμο, με το μήκος της (αλυσίδας) να φτάνει μέχρι τα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, αλλά και την Ιαπωνία.