Τα 5 κυριότερα σημεία της αξιοποίησης της Μαρίνας Αλιμου από το ΤΑΙΠΕΔ
Το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσε τους πολίτες κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 5 Απριλίου για το σχέδιο αξιοποίησης της Μαρίνας.
- 11/04/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Στη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, συζητήθηκε το θέμα για την αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου από το ΤΑΙΠΕΔ. Παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποί του, οι οποίοι ενημέρωσαν για την προμελέτη που έχει συνταχθεί, για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τη διαδικασία επένδυσης και τη σύναψη της σχετικής συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αλίμου και του ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alimos Online, τα κυριότερα σημεία της συμφωνίας και της αξιοποίησης της Μαρίνας είναι :
1. Το κολυμβητήριο παραμένει στη θέση που είναι σήμερα, εκτός από τον χώρο στάθμευσης που θα κατασκευαστεί πίσω από τη σημερινή θέση του «Dia Nόche» και παράλληλα προς τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
2. Οι εγκαταστάσεις του «Dia Nόche» καταργούνται και θα κατασκευαστούν σε άλλες θέσεις κτίρια και χώροι εστίασης και αναψυχής.
3. Ο δρόμος που συνδέει τις δύο εισόδους της Μαρίνας σταματά να είναι κύριος δρόμος προσπέλασης οχημάτων και διαμορφώνεται σε πεζόδρομο ουσιαστικά και δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μόνο για οχήματα τροφοδοσίας, αλλά και αυτό μόνο για συγκεκριμένες ώρες του 24ώρου.
4. Ο Δήμος θα εισπράττει δημοτικά τέλη κανονικά, όπως συμβαίνει με όλες και τις εκτός Μαρίνας επιχειρήσεις σε όλη την έκταση του Δήμου.
5. Ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα της Μαρίνας.
Το ρεπορταζ αναφέρει πως: «Σε όλη την έκταση της Μαρίνας – που είναι 210 στρέμματα – ο συντελεστής κάλυψης θα είναι 9%, η συνολική δόμηση δεν θα ξεπερνά τις 18.500 τ.μ., τα κτήρια θα είναι έως διώροφα, θα υπάρχει δυνατότητα ελλιμενισμού της τάξεως των 1000 και πλέον σκαφών, τα υπόστεγα σκαφών δεν θα ξεπερνούν τα 10 μέτρα (σε ύψος) ώστε να μην δημιουργούν οπτικό εμπόδιο, θα υπάρχουν χώροι στάθμευσης, σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων, στην περίφραξη της όλης Μαρίνας το μπετόν δεν θα ξεπερνάει τα 50 εκατοστά σε ύψος, ούτως ώστε να μην διακόπτεται η ορατότητα μεταξύ αστικού ιστού και θάλασσας, θα διατηρηθούν οι δύο κύριες είσοδοι της Μαρίνας, θα υπάρξουν ενδιάμεσα περισσότερα ανοίγματα και διαβάσεις πεζών, θα υπάρχει χώρος για τουριστικό περίπτερο για εκθέσεις, οι αθλητικοί χώροι θα διατεθούν στους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου, θα υπάρχει μία μικρή αστική ξενοδοχειακή μονάδα κ.α.
Ο βασικός στόχος είναι – όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε – «Η Μαρίνα Αλίμου να γίνει το “Ελευθέριος Βενιζέλος” της θάλασσας»! Το θέμα σαφώς και υπερψηφίστηκε.»
Πηγή φωτογραφίας και πληροφορίες: Alimos Online