Τι θα γίνουν τα ζώα από το καταφύγιο της Ηλιούπολης
Η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε το κλείσιμο του καταφυγίου αδέσποτων ζώων της Ηλιούπολης. Τι θα απογίνουν όμως τα ζώα; Μιλήσαμε με την Έμυ Παπαγιαννοπούλου από την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης που μας απαντά στο ερώτημα.
- 20/05/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Μετά από αυτοψία από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, η εγκατάσταση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Ηλιούπολη κρίθηκε παράνομη διότι δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και έτσι αποφασίστηκε να κλείσει άμεσα.
Αυτό φυσικά σημαίνει πως τα ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο θα μείνουν χωρίς στέγη.
Μιλήσαμε με την Έμυ Παπαγιαννοπούλου, μέλος της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, η οποία μας εξήγησε πως αυτή τη στιγμή στο καταφύγιο ζουν 10 ζώα, τα οποία δεν μπορούν να υιοθετηθούν από τα μέλη της ένωσης, καθώς όλοι έχουν ήδη ζώα στα σπίτια τους. Τα ζωάκια αυτά θα δοθούν για υιοθεσία και, αν δεν καταφέρουν να υιοθετηθούν, δυστυχώς θα καταλήξουν στον δρόμο. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάλιστα προθεσμία δύο μηνών για να κλείσει το καταφύγιο.
Δημοσιεύτηκε από ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ -ILIOUPOLIS ANIMAL WELFARE UNION στις Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
“Είμαστε ένα σωματείο με 24 χρόνια πορείας και αυτό το μικρό καταφύγιο λειτουργεί τα τελευταία 14 χρόνια. Μας έχει βοηθήσει να σώσουμε εκατοντάδες ζώα. Έχουμε καταφέρει η Ηλιούπολη να είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που δεν έχει ούτε ένα αδέσποτο ζώο. Είναι ένα μικρό θαύμα. Τα ζωάκια αυτή τη στιγμή είναι 10 και μπορεί ένα ζώο να κάνει ακόμη και τρεις μήνες να υιοθετηθεί. Οι εθελοντές δεν έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε στα σπίτια μας άλλα ζώα, καθώς έχουμε ήδη όλοι”, μας εξηγεί η κ. Παπαγιαννοπούλου.
Σύμφωνα με τον νόμο 4711/2020, η εγκατάσταση του καταφυγίου κρίθηκε παράνομη διότι δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας για τους ακόλουθους λόγους:
-Βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των εκατό μέτρων από χώρο εργασίας.
-Δεν διαθέτει γραφείο διοίκησης και διαχείρισης, αίθουσα προσωπικού, εγκατάσταση παροχής ζεστού ύδατος, αφοδευτήριο, ξεχωριστούς χώρους φιλοξενίας και άσκησης για κάθε σκύλο με ελάχιστες διαστάσεις 2m μήκος επί 2m πλάτος επί 2 m ύψος και ατομικό προαύλιο άσκησης των ζώων.
Τα παραπάνω σημεία που κρίνουν παράνομο το καταφύγιο, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα ζητήματα φιλοζωίας, ανήκουν σε μια εξαντλητική λίστα παράλογων γραφειοκρατικών απαιτήσεων που όριζε το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και οι οποίες θα αρθούν σύντομα με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες εβδομάδες.
Μάλιστα, λόγω των παράλογων απαιτήσεων του σημερινού νομικού πλαισίου, από τα περίπου 300 φιλοζωικά σωματεία στην Ελλάδα, μόνο τα 3 έχουν καταφέρει να έχουν νόμιμα καταφύγια.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η καταγγελία για το καταφύγιο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης προήλθε από άλλο φιλοζωικό σωματείο.
ΔΙΡΦΥΣΕκεί πάνω στη Δίρφυ βρίσκει κανείς την ηρεμία του βουνού με τον καθαρό αέρα και την ζωηράδα της θάλασσας…
Δημοσιεύτηκε από ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ -ILIOUPOLIS ANIMAL WELFARE UNION στις Τρίτη, 18 Μαΐου 2021