Γιώργος Γλου: Γιατί πήγε στα αζήτητα η βίλα του στην Καστέλα
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε για πολλοστή φορά ο πλειστηριασμός με τιμή εκκίνησης 3,3 εκατ. ευρώ για τη βίλα του Αντώνη Γλου - της θρυλικής εταιρίας ενδυμάτων Glou - στην Καστέλα.
- 02/11/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Χωρίς αγοραστή έμεινε και πάλι η βίλα του Γιώργου Γλου και της Μαρίας Τριαντοπούλου στην Καστέλα, μετά και τον πλειστηριασμό που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου. Συνεπώς, το ακίνητο πρόκειται να παραμείνει στην παλτφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ξεπερνώντας έτσι τον ενάμιση χρόνο παραμονής του εκεί.
Το χρονικό των πλειστηριασμών
Η βίλα των Γιώργου Γλου και Μαρίας Τριαντοπούλου βγήκε για πρώτη φορά στο σφυρί στις 23 Φεβρουαρίου 2022 και μετά στις 28 Ιουλίου 2022, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 3,3 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί ενδιαφερόμενος. Ο τρίτος πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου 2022, με τιμή εκκίνησης το ποσό των 2,64 εκατ. ευρώ, αλλά τέθηκε σε αναστολή. Το ακίνητο ανέβηκε ξανά στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τις 12 Ιουλίου 2023, με την τιμή εκκίνησης να επανέρχεται στα 3,3 εκατ. ευρώ. Ο χθεσινός πλειστηριασμός είχε εκ νέου τιμή εκκίνησης τα 3,3 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα την Probank.
Τα χαρακτηριστικά του ακινήτου
Το ακίνητο βρίσκεται πάνω στην παραλιακή λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου προς την πλευρά της θάλασσας και επισπεύδουσα είναι η υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζα Probank που εκπροσωπείται από την «PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση». Πρόκειται για μονοκατοικία τεσσάρων επιπέδων, 699,99 τ.μ., συμβατικής κατασκευής, δηλαδή με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και οργανισμό πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή. Παράλληλα έχουν χρησιμοποιηθεί υλικά όπως πέτρα και μάρμαρο, είναι καλής αισθητικής ενώ διαθέτει θέα προς τη θάλασσα.
Η τριώροφη οικοδομή με υπόγειο και κλειστό χώρο στάθμευσης αποτελείται από:
-Επίπεδο -2 -υπόγειο Β΄: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει βοηθητική χρήση και έχει επιφάνεια 108,00 τ.μ.,
-Επίπεδο -1 -υπόγειο Α΄: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει κύριους χώρους χρήσης, που προσμετρούν στην δόμηση, επιφάνειας 68,74 τ.μ., ημιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 38,16 τ.μ., εξώστες επιφάνειας 28,47 τ.μ. και χώρους βοηθητικής χρήσης επιφάνειας 82,80 τ.μ.
-Επίπεδο 0 -ισόγειο: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει χώρους κύριας χρήσης, επιφάνειας 109,94 τ.μ., χώρο στάθμευσης επιφάνειας 50,17τ.μ. υμιυπαίθριο χώρο επιφάνειας 50,17τ.μ. και εξώστες επιφάνειας 28,48τ.μ.,
-Επίπεδο 1 – Α΄όροφος: Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας διαθέτει κύρια χρήση και έχει επιφάνεια 150,42 τ.μ., που προσμετρούν στην δόμηση και εξώστες επιφάνειας 24,66 τ.μ. και,
-Δώμα επιφάνειας 3,24 τ.μ. που έχει βοηθητική χρήση.
Οικογένεια Γλου: Από την άνοδο στην πτώση
Ο Αντώνης και ο Γιώργος Γλου ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους στον χώρο εμπορίας ενδυμάτων και αθλητικών ειδών, βασιζόμενοι στην πολυετή οικογενειακή εμπειρία του πατέρα τους, Δημήτρη Γλου. Πρόκειται για τους εμπνευστές και ιδρυτές της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Glou, οι οποία κατέγραψε ένα πρωτοφανές success story, με άδοξο, ωστόσο, τέλος. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε τις πόρτες του στον οδό Τσαμαδού στον Πειραιά το 1985. Το 1992 ωστόσο, ήταν χρονιά – ορόσημο για την εξέλιξη του ομίλου, καθώς άνοιξαν επτά νέα καταστήματα Glou, τρία εκ των οποίων στο κέντρο της Αθήνας.
Το 1994 η εταιρία απέκτησε την αντιπροσωπεία της Puma στην Ελλάδα. Tα δύο αδέρφια διέθεταν συνολικά ποσοστό 44% στην Puma Hellas, ενώ το υπόλοιπο 56% ανήκε στη μητρική Puma AG. Το 2006, η επιχείρηση έφτασε να έχει περισσότερα από 60 καταστήματα εντός συνόρων, ενώ είχε επεκταθεί και σε Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο και Ρουμανία.
Τα πρώτα «σύννεφα» ήρθαν με εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2008, οπότε και οι πωλήσεις των καταστημάτων τους συρρικνώθηκαν το 2009 περί τα 67 εκατ. ευρώ, έναντι 80 εκατ. ευρώ του 2008. Ταυτόχρονα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές ύψους περίπου 16 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,7 εκατ. ευρώ του 2008.
Το μεγαλύτερο πλήγμα ωστόσο ήρθε όταν έληξε η συνεργασία με την Puma. Ειδικότερα, ο γερμανικός όμιλος κατηγόρησε τη διοίκηση της Glou για υπεξαίρεση στην Puma Hellas που οδήγησε σε απομείωση 115 εκατ. ευρώ προ φόρων. Το 2013 ήρθε η σύλληψη του Αντώνη Γλου για οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο, ύψους 765.000 ευρώ, ενώ η εταιρία κηρύχθηκε επίσημα σε πτώχευση το 2017.