Βάρκιζα: Στο «σφυρί» το εμπορικό κέντρο της οικογένειας Κουτρουλιά (Palmie Bistro)
Συνεχίζεται το σερί πλειστηριασμών για ακίνητα της, ιστορικής για την αθηναϊκή εστίαση, οικογένειας Κουτρουλιά, δημιουργού της αλυσίδας καταστημάτων Palmie Bistro. Αυτή τη φορά το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για πρώην εμπορικό κέντρο στη Βάρκιζα.
- 28/09/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Για ακόμη ακίνητο της γνωστής – μέσα από την αλυσίδα καταστημάτων εστίασης Palmie Bistro – στον κόσμο του επιχειρείν οικογένειας «Κουτρουλιά» πρόκειται να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί.
Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μεγάλο, επαγγελματικό κτίριο τριών επιπέδων στη Βάρκιζα και επί της οδού Αφροδίτης και αριθμό 3, το οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν ως εμπορικό κέντρο. Το κτίριο αποτελείται μάλιστα από 35 οριζόντιες ιδιοκτησίες, ενώ το οικόπεδο έχει επιφάνεια 1.000,58 τ.μ..
Το κτίριο περιλαμβάνει 33 καταστήματα, εκ των οποίων τα 13 βρίσκονται στο υπόγειο, τα 14 στο ισόγειο και τα 6 στον α’ όροφο. Τα καταστήματα πλειστηριάζονται ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα και ώρα, με διαφορετική τιμή πρώτης προσφοράς και ιδιαίτερη για κάθε ακίνητο κατακύρωση. Οι τιμές πρώτης προσφοράς ξεκινούν από 32.000 ευρώ και φτάνουν τις 140.000 ευρώ.
Επίσης, έχουν αναρτηθεί και δύο πλειστηριασμοί, με τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ ο καθένας, που αφορούν τις εξής ιδιοκτησίες:
- Επί του δικαιώματος υψούν πάνω από το ισόγειο και κατ‘ επέκταση του πρώτου (Α’) ορόφου με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου 20/1000.
- Επί του δικαιώματος υψούν πάνω από το πρώτο (Α’) όροφο με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου επί του οικοπέδου 75/1000.
Συνεπώς η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2,181 εκατ. ευρώ.
Ο πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την doValue έχει προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2023.
Η άνοδος και η πτώση της οικογένειας Κουτρουλιά
Μέσα από τα καταστήματα Palmie Bistro, η οικογένεια Κουτρουλιά ουσιαστικά ήταν αυτή που συνέστησε στο αθηναϊκό κοινό την έννοια του all day. Χαρακτηριστικό της δυναμικής που είχε αναπτύξει ο όμιλος Palmie Bistro, είναι το γεγονός ότι το 2010 διατηρούσε τουλάχιστον 20 καταστήματα εκτός από την Ελλάδα και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Ρουμανία και η Βόρεια Μακεδονία.
Μέσα από τη διορατική του ματιά, ο εμπνευστής τους, Γιώργος Κουτρουλιάς, ο οποίος νωρίτερα είχε διαγράψει τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή εστίαση και διασκέδαση, έδωσε μια νέα πρόταση σπάζοντας τα στερεότυπα μεταξύ εστιατορίου, καφετέριας, μπαρ και ζαχαροπλαστείου.
Ξεκίνησε από την Ευρυτανία και από οικογένεια με τρία μικρότερα αδέλφια. Όταν έφτασε στην Αθήνα το 1962 χρειάστηκε να κάνει διάφορα επαγγέλματα, ξεκινώντας από το «Ζαχαροπλαστείο Καρρά». Αργότερα έγινε βοηθός μάγειρα και στη συνέχεια υπεύθυνος της κουζίνας στο «Αθηναία», εξελίχθηκε σε σεφ, ενώ σε ηλικία μόλις 23 χρόνων, έγινε και μέτοχος της επιχείρησης. Στη συνέχεια βρέθηκε να είναι μέτοχος στις ιστορικές «9 Μούσες», αλλά και τον εμβληματικό «Αστέρα Βουλιαγμένης».
Έκανε το προσωπικό του επιχειρηματικό βήμα με το γαλλικό εστιατόριο «Le Foyer» που έγινε πόλος έλξης για γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου, ενώ το 1979 επικράτησε σε διαγωνισμό του ΕΟΤ για τον χώρο του «Ειρηνικού» στην παραλία της Βούλας.
Ηδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Γιώργος Κουτρουλιάς σχεδίαζε να φτιάξει μια παραγωγική μονάδα προκειμένου να καθετοποιήσει τη λειτουργία του ομίλου Palmie και έτσι δημιούργησε την Palmie Gastronomy, μια κεντρική παραγωγική μονάδα φαγητού, μέλος του Ομίλου Palmie Bistro, που παρήγαγε φαγητό για λογαριασμό του δικτύου καταστημάτων εστίασης Palmie bistro και για την κάλυψη αναγκών αλυσίδων εστιατορίων, ξενοδοχείων και επιχειρήσεων τροφοδοσίας και λειτούργησε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στον Αυλώνα Αττικής από το 2007. Σημειώνεται ότι και αυτό το ακίνητο έχει βγει σε πλειστηριασμό.
Γενικώς, τα τελευταία χρόνια η οικογένεια αντιμετώπισε σειρά οικονομικών προβλημάτων, δεχόμενη ισχυρό πλήγμα από τις διαδοχικές κρίσεις που εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα να βλέπει τα ακίνητά της να βγαίνουν στο «σφυρί» το ένα μετά το άλλο.