Το Matrix άλλαξε κάποτε την όψη της Γλυφάδας
Έσκασε από το πουθενά και έκανε πάταγο. Από τις πρώτες μέρες που άνοιξε τις πόρτες του έγινε hot spot στη Γλυφάδα, όχι μόνο για τον τεράστιο χώρο του, αλλά και για features που εκείνη την εποχή δεν συναντούσαμε στις καφετέριες. Το Matrix έφερε την επανάσταση, ακόμη και χωρίς τον Neo.
- 22/02/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Αν πας στον εαυτό σου πίσω στο χρόνο, θα θυμηθείς ότι στο σημείο που βρίσκεται σήμερα το Opus, είχες πιει τουλάχιστον μια φορά καφέ στο Matrix και σίγουρα είχες κάτσει και για ποτό.
Όταν αποκαλύφθηκε το μαγαζί, το σκηνικό έμοιαζε διαστημικό. Ναι ακριβώς αυτή είναι η λέξη. Νόμιζες ότι είχε προσγειωθεί κάποιο διαστημόπλοιο και ετοιμαζόσουν για αναχώρηση. Το Matrix ήταν αναμφίβολα το μαγαζί με το πιο trend ντεκόρ για εκείνη την εποχή.
Ξεκινούσε η νέα χιλιετία με τα 00’s, ο κόσμος είχε βαρεθεί την τυποποιημένη καφετέρια και έτσι το Matrix εξόπλισε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του. Εκτός από τις τηλεοράσεις που βρισκόντουσαν σε κάθε γωνία, θα θυμάσαι το εστιατόριο και φυσικά τον playroom χώρο που είχε στον τελευταίο όροφο. Και αυτός ο όροφος ήταν το λιγότερο μαγικός, καθώς διέθετε υπολογιστές με Ίντερνετ, μπαρ και φυσικά…αίθουσες home cinema!
«Για εκείνη την εποχή ήταν επαναστατικό. Τα θυμάσαι και εσύ. Τα έβλεπες και έμενες με το στόμα ανοιχτό. Εν τω μεταξύ δεν υπήρχαν και πολυχώροι τέτοιου τύπου στη Γλυφάδα. Ειδικά τον πρώτο μήνα που άνοιξε, εγώ με την παρέα μου το χαζεύαμε» λέει ο Θάνος που είχε κάνει στέκι του την καφετέρια. Αλλά υπήρχαν και κάποιοι που είχαν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις υπηρεσίες του. «Χωρίς υπερβολές, στο Matrix είχα δει περίπου 20 με 30 ταινίες. Η τεχνολογία στο home cinema δεν ήταν όπως η σημερινή. Είχαμε ξεμείνει με τα dvd και δεν τα ευχαριστιόμασταν. Ερχόμασταν με τις φίλες μου κυρίως Τρίτες και Πέμπτες και βλέπαμε ανελλιπώς» λέει η Χρύσα.
Τόση επιτυχία είχε το φουτουριστικό μαγαζί της Γλυφάδας, που είχε γίνει διάσημο μέχρι και στα Βόρεια Προάστια. Προσέλκυσε από την αρχή νεανικό κοινό και παρόλο που βρισκόταν μακριά από την πετυχημένη οδό της Ζησιμοπούλου, σπάνια το έβλεπες άδειο και ειδικά τις πρώτους μήνες. «Έχω την υπέροχη ανάμνηση του καλοκαιριού. Όπου τα τραπέζια βρισκόντουσαν έξω, είχε ξεκινήσει αυτό το γλυκό αεράκι και τα ποτήρια ήταν γεμάτα ποτό. Το μαγαζί είχε γεμίσει και όλοι ετοιμαζόντουσαν να κατέβουν στη συνέχεια τα club της Παραλιακής. Κακά τα ψέματα, μια εποχή το Matrix είχε γίνει το απόλυτο must της περιοχής» συμπληρώνει η Χρύσα.
Ήταν επίσης από τα μαγαζιά που είχαν και εξαιρετικές μουσικές επιλογές. Τη στιγμή που τα περισσότερα μεγάφωνα έπαιζαν lounge, το Matrix βρισκόταν κοντά μας με dance επιτυχίες και ακόμη πιο deep house επιλογές. Και όλα αυτά στις αρχές των 00’s, μιας πολύ καλής πρώτης πενταετίας για την dance μουσική. Ήταν το top μέρος τόσο για καφέ και φαγητό, όσο και για ποτό πριν τη μεταμεσονύχτια διασκέδαση. Υπήρξε επιλογή και για τους διάσημους, καθότι είχαν εμφανιστεί καλλιτέχνες όπως η Ευρυδίκη, ο Νίκος Καρβέλας, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Πάνος Κιάμος κ.α. Το Matrix υπήρξε για κάποια στιγμή το place-to-be.
Το άστρο του έσβησε ξαφνικά και αναπάντεχα. Καινούργιες καφετέριες είχαν κάνει το ξεκίνημα τους και η άλλοτε ‘‘διαστημική’’ μόδα του μαγαζιού, ξεκίνησε να σβήνει. Το home cinema πλέον ήταν εφικτό στα σπίτια μας, όπως άλλωστε και οι dsl συνδέσεις Ίντερνετ. Ο κόσμος δεν το πρόδωσε ποτέ, ούτε το βαρέθηκε. Απλά προχώρησε. Τον τραβούσε κάτι διαφορετικό, πιο μοντέρνο και πιο φρέσκο. Κάτι που συνέβαινε άλλωστε με όλα τα μαγαζιά τη Γλυφάδα.
Το Matrix ωστόσο θα είναι πάντα το μαγαζί που ήρθε ξαφνικά από «άλλη διάσταση» και μας επηρέασε δυναμικά, με τον ίδιο δυναμισμό που μπήκε στη ζωή μας. Σήμερα σε κάποιους λείπει πολύ, ενώ άλλοι έκαναν τον κύκλο τους. Ήταν όμως ένα ορόσημο της Γλυφάδας που εκείνη την εποχή άλλαζε, που γινόταν πιο ‘‘τουριστική’’ που προσέλκυσε ακόμη περισσότερο κόσμο και που απέκτησε φανατικό κοινό από όλο το λεκανοπέδιο. Και η αρχή έγινε με το διαστημικό αυτό μαγαζί
Τουλάχιστον, είχαμε την τύχη να βάλουμε στη συνέχεια το Opus στη ζωή μας.