Αντώνης Κουρκούτας: «Τα πιάτα στο μενού του Royal Beach φαίνονται απλά εκ πρώτης όψεως αλλά κάθε ένα είναι μια “βόμβα” γεύσης»
Ο executive chef του Royal Beach εξηγεί γιατί επέλεξε την κουζίνα Itameshi και αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του κοσμοπολίτικου all day restaurant.
- 08/08/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Οι γνώσεις και η αγάπη του για την ασιατική κουζίνα τον έχουν αναδείξει σε έναν από τους πιο δημοφιλείς chef στον τομέα του. Πατέρας τεσσάρων παιδιών, σεμνός, εργατικός και φιλομαθής τα τελευταία περίπου έντεκα χρόνια κρατά τον τίτλο του executive sushi chef στο Ithaki. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να σε μάθει πως θα φιλετάρεις ψάρια -το άλφα και το ωμέγα σε ό,τι αφορά στην παρασκευή των raw dishes και του sushi- και να σου μιλήσει για τα μυστικά και τις τεχνικές που απαιτούνται για τη δημιουργία των τέλεια ισορροπημένων πιάτων. Η ομάδα του απλά τον λατρεύει και μιλά για εκείνον με τα καλύτερα λόγια.
Στο Royal Beach ο chef προσεγγίζει το φαγητό από μια διαφορετική σκοπιά, επιλέγοντας να μυήσει τον επισκέπτη στην κουζίνα Itameshi, που παντρεύει την ιταλική με την ιαπωνική γαστρονομική παράδοση. Και εδώ, φυσικά, δίνει έμφαση στις άριστες πρώτες ύλες, στη φαντασία και στην αρμονία των συστατικών.
Ποια είναι η γαστρονομική ταυτότητα του Royal Beach;
Ακριβώς επειδή το Royal Beach βρίσκεται σε αυτή τη μαγική τοποθεσία, εκεί που σκάει το κύμα, η γαστρονομική του ταυτότητα έπρεπε να είναι αντίστοιχου επιπέδου. Γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε τη δημιουργική κουζίνα Itameshi, η οποία συνδυάζει την απλότητα, το πληθωρικό στοιχείο και τα αγνά υλικά της ιταλικής μαγειρικής παράδοσης, με την λιτή, ιαπωνική φιλοσοφία που αγαπά τα θαλασσινά, τα ψάρια και τα εποχικά συστατικά. Τα πιάτα του μενού φαίνονται απλά εκ πρώτης όψεως, αλλά κάθε ένα από αυτά είναι μια «βόμβα» γεύσης.
Ποια είναι η φιλοσοφία τoυ Royal Beach και πώς ταιριάζει με τη δική σου;
Το εστιατόριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα όρια της πόλης και να αποδράσουν σε κάτι μοναδικό. Ακριβώς το ίδιο επιδιώκει και το μενού που έχω δημιουργήσει: να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία που θα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Και νομίζω ότι το καταφέρνει καλά, στοχεύοντας στη γεύση και χρησιμοποιώντας πολλά fusion στοιχεία.
Ποια είναι τα best seller πιάτα σας;
Ο κόσμος ζητά ξανά και ξανά τα linguine με γαρίδες, αλλά και τα mini burgers που νομίζω ότι απευθύνονται σε όσους αναζητούν το comfort στοιχείο. Φυσικά, ανάρπαστο γίνεται το sushi -ειδικά τα ρολάκια με καπνιστό σολομό και αυτά με τον συνδυασμό γαρίδας και σολομού.
Κατά τη γνώμη σας, σε βτι διαφέρει το Royal Athens από άλλα εστιατόρια του ίδιου στυλ;
Η βασική διαφοροποίηση αφορά στην κουζίνα μας. Υπάρχουν και άλλα εστιατόρια που βρίσκονται σε πανέμορφα σημεία της Βουλιαγμένης, αλλά μόνο το Royal Athens έχει στηθεί πάνω στην κουζίνα Itameshi και προτείνει κάτι εντελώς νέο. Επίσης, σημαντικό είναι ότι το φαγητό που σερβίρουμε είναι το ίδιο που θέλουμε να απολαμβάνουμε και εμείς -παρασκευάζεται με την ίδια φροντίδα, το ίδιο νιάξιμο που θα είχαμε αν μαγειρεύαμε για την οικογένειά μας. Στοχεύουμε πάντα με συνέπεια στην ποιότητα και είμαστε ομάδα σε όλα, άρα δυνατοί.
Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν και πώς θα τους πετύχεις;
Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου, θέλουμε να μυήσουμε το κοινό σε μια νέα κουζίνα που έχει αναδειχθεί σε σπουδαία τάση διεθνώς. Η διαρκής έννοια μας παραμένει πάντα να παρέχουμε στους επισκέπτες μας νόστιμο φαγητό και φιλοξενία υψηλού επιπέδου. Θέλουμε το Royal Athens να είναι το εστιατόριο που θα επισκεφτεί κανείς ξανά και ξανά και θα το προτείνει και στους φίλους του. Μας δίνουν κουράγιο και δύναμη τα καλά σχόλια. Κάθε φορά που ακούω κάτι θετικό, νιώθω έτοιμος να βγάλω ένα 12ωρο ακόμη!