Δημήτρης Κότσαλης: «Στο Caretta Athens επενδύουμε στη γεύση»
Ο consultant chef του Caretta Athens εξηγεί γιατί το γλυφαδιώτικο all day restaurant έχει γίνει στέκι για όλους τους Nότιους.
- 09/08/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Σταθερά χαμογελαστός και μονίμως σε κίνηση, ο Δημήτρης Κότσαλης αγαπούσε πάντα τον αθηναϊκό νότο -ίσως να είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ανανέωσε το μενού του Caretta Athens με τόσο ενθουσιασμό. Τις αρχικές μαγειρικές σπουδές του στη Le Monde ακολούθησε πολλή δουλειά και τρέξιμο, αλλά επειδή αυτή είναι η φυσική του κατάσταση δεν φοβήθηκε ποτέ.
Σύντομα οι ικανότητές του τον οδήγησαν στο Sani, στο Vezene, στο Ovac του πεντάστερου Cavo Tagoo της Μυκόνου, στο Izakaya, στο Huaca και στη Fuga, ενώ τον χειμώνα τον χαρήκαμε στο NYX Japanese fusion gastropub του Academias Hotel. Κάθε χρόνο και καλύτερος, συνεχίζει να δημιουργεί μενού με φαντασία και φανερή αγάπη για τις ασιατικές γεύσεις.
Ποια είναι η γαστρονομική ταυτότητα του Caretta Athens;
Το εστιατόριο βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία, εκεί που σκάει το κύμα. Γι’ αυτό τον λόγο η κουζίνα του δεν θα μπορούσε να μην κινείται σε μεσογειακά μονοπάτια, τα οποία φροντίσαμε μαζί με την ομάδα μου να εμπλουτίσουμε με πολλά fusion στοιχεία, πάντα δίνοντας έμφαση στην ισορροπία και στην αρμονία των γεύσεων. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά δεν λείπει από το μενού το καλό κρέας.
Ποια είναι η φιλοσοφία τoυ Caretta Athens και πώς ταιριάζει με τη δική σου;
Ο κόσμος έρχεται εδώ γιατί αναζητά να αποδράσει από την καθημερινότητα, να βρεθεί ανέμελος δίπλα στη θάλασσα και να περάσει υπέροχα. Είναι ένα all day beach restaurant με χαλαρή διάθεση και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που θέλει να σε κάνει να περάσεις καλά και να κάνεις διακοπές στην πόλη. Αυτή την ευχαρίστηση επιδιώκουμε και προσπαθούμε να τη δώσουμε μέσα από το μενού, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στον στόχο αυτό, προσέχοντας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Επιπλέον, το Caretta Athens έχει έναν εξωτικό χαρακτήρα εξ’ ορισμού και δεν φοβάται τις τολμηρές αλλαγές, οπότε ταιριάξαμε από την αρχή σε προσανατολισμό.
Ποια είναι τα best seller πιάτα σας;
Όλα τα signature ωμά έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ μεγάλη επιτυχία έχουν το comfort κριθαρότο με τα μοσχαρίσια μάγουλα και οι αλοιφές μας. Ξεχωρίζω, επίσης, το ψητό χταπόδι με πουρέ γλυκοπατάτας και τις γαρίδες σαγανάκι.
Κατά τη γνώμη σας, τι διαφέρει του Caretta Athens από άλλα εστιατόρια του ίδιου στυλ;
To Caretta Athens δεν επαναπαύεται στο προνομιακό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Ναι, είναι ωραίο το κύμα δίπλα, τα vibes είναι φανταστικά και το ηλιοβασίλεμα παραμένει διαχρονικά ρομαντικό ως θέαμα, αλλά εδώ έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω. Με την ομάδα μου επενδύουμε στη γεύση, επιχειρώντας να «παντρέψουμε» τη Μεσόγειο και την Ελλάδα με την Ασία και νομίζω ότι οι συνδυασμοί πετυχαίνουν. Επίσης, δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα της πρώτης ύλης. Πάντα χρησιμοποιούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά.
Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη φετινή σεζόν και πώς θα τους πετύχεις;
Να είναι το Caretta Athens γεμάτο ζωή, να είναι το αγαπημένο μέρος που θα συγκεντρώνει τις παρέες ξανά και ξανά και όλοι να απολαμβάνουν το νόστιμο φαγητό τους. Απλό, με καθαρές γεύσεις.