Edgard Bovier και Vania Cebula: Οι βραβευμένοι chefs που υπογράφουν το μενού του Captain’s House
Μεσογειακές γεύσεις, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και premium κοπές συνθέτουν ένα signature μενού απόλυτης νοστιμιάς.
- 09/08/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
Αέρας ανανέωσης πνέει στο εμβληματικό εστιατόριο Captain’s House, το οποίο βρίσκεται μέσα στο πεντάστερο Grand Resort Lagonissi. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Edgard Bovier, αλλά και ο συνεργάτης του Vania Cebula επιμελούνται το νέο καλοκαιρινό μενού που έχει ξεκάθαρα μεσογειακό προσανατολισμό, αγαπά τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τα χειροποίητα ζυμαρικά και κυρίως τις εκλεκτές κοπές κρεάτων.
Ο Edgard Bovier βραβεύτηκε με ένα αστέρι για την κουζίνα του στο Lausanne Palace το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου, που θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής κληρονομιάς της Λωζάνης. Παράλληλα, έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή καριέρα με προϋπηρεσία στα Badrutt’s Palace και Suvretta House του St. Moritz, στο Vendôme στο Μπαχρέιν, αλλά και στα Chésery και Olden στο Γκστάαντ. Δεν του λείπει, βέβαια και η ελληνική θητεία, μιας και έχει περάσει από κερκυραϊκές και ροδίτικες κουζίνες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980. Αυτή του η εμπειρία σε συνδυασμό με την συνεργασία του με τον Dominique Le Stanc στο «Negresco» της Νίκαιας, τον έκαναν να ερωτευτεί τη μεσογειακή γαστρονομία και ειδικά τα φρέσκα εποχικά λαχανικά, τα θαλασσινά και το ελαιόλαδο.
Στο Lausanne Palace συνεργάζεται αρμονικά εδώ και χρόνια με τον chef Vania Cebula, ο οποίος κατάγεται από την Τεργέστη. Διαθέτοντας έντονο ιταλικό ταπεραμέντο, ο Cebula φέρνει στο Captain’s House την πολυετή εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισε εργαζόμενος σε εστιατόρια όπως το τριάστερο Le Calandre στην Πάντοβα, καθώς και άλλα πολλά στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στην Κρήτη.
Το επιτυχημένο δίδυμο έχοντας στο μυαλό του να αξιοποιήσει ό,τι πιο όμορφο και γευστικό δίνει η φύση κάνοντάς το ακόμη καλύτερο, βρήκε στο Captain’s House το καλύτερο «μέσο» για να εκφράσει αυτή τη φιλοσοφία. Στόχος τους παραμένει σταθερά η δημιουργία της απόλυτης γευστικής μεσογειακής εμπειρίας, ενώ από τα best seller πιάτα του μενού ξεχωρίζουν οι κοπές, η αυθεντική καρμπονάρα και οι ζουμερές παρασκευές των ψαριών.