Ντορίνα Ντεμάι και Λάζαρος Σταμούλης: Οι ταλαντούχοι σεφ που υπογράφουν το μενού του The C
Summer Dining Athens RivieraΜεσογειακός χαρακτήρας και κάποιες διεθνείς λεπτομέρειες, τεχνικές και ευφυή διαχείριση εξαιρετικής ποιότητας πρώτων υλών συνθέτουν το μενού των σεφ Ντορίνα Ντεμάι και Λάζαρου Σταμούλη στο beach restaurant The C.
- 29/07/2024
- Κείμενο: Θύμιος Βούλγαρης
- Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Γιάννης Συκιανάκης
H Ντορίνα Ντεμάι και ο Λάζαρος Σταμούλης, σαν επικεφαλής στην κουζίνα του The C έχουν δώσει με σαφήνεια το στίγμα τους: «Το μενού μας δίνει έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, στην απλότητα και στην καθαρότητα των γεύσεων. Τα πιάτα έχουν μεσογειακές και ελληνικές ρίζες, σταθερό βλέμμα προς τις διεθνείς τάσεις, ενώ δεν λείπουν και κάποιες ασιατικές πινελιές που ανεβάζουν την ένταση».
Μεταφέροντας στις αποσκευές τους προϋπηρεσία στο πολύ γνωστό Μυκονιάτικο Alemagou, καταφέρνουν, με σεβασμό στις ανάγκες και απαιτήσεις του δυνητικού Αθηναϊκού κοινού τους φυσικά, να στήσουν μια γαστρονομικών απαιτήσεων και επιδόσεων κουζίνα, με «αέρα» κοσμοπολίτικο.
«Χωρίσαμε τον κατάλογο του The C σε έξι ενότητες, ώστε όλοι να διευκολύνονται στην επιλογή τους: Ψωμί & Αλοιφές, Γη, Ωμά, Θάλασσα, Αγρός, Επιδόρπια. Ξεκάθαρα, “απλά”, σαφή και με μετρημένο τον αριθμό των υλικών ακόμα και σε κάθε πιάτο, προκειμένου να μην προβληματίζει αυτόν που θα το απολαύσει».
Παράλληλα, τόσο στον τρόπο λειτουργίας της κουζίνας και τη διαχείριση των πρώτων υλών, όσο και συνολικά στο The C, συμπλέουν συνολικά με την ομάδα, με το να μοιράζονται ένα κοινό ήθος για βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία, μια πρακτική που υπαγορεύει και το φυσικό περιβάλλον του beach restaurant, ανάμεσα στη θάλασσα, στην άμμο και την πλούσια βλάστηση.