Τα πρόσωπα της επόμενης δεκαετίας: Μπάμπης Ζιντίλης, pastry chef και ιδιοκτήτης του Σouit
Τα πρόσωπα της επόμενης δεκαετίαςΜε αφορμή τα 10α γενέθλιά του, το NouPou κοιτάζει πίσω, θυμάται, νοσταλγεί και καταγράφει όσα ξεχώρισε τα τελευταία δέκα χρόνια. Κοιτάζει όμως και μπροστά, στην επόμενη μέρα - γιατί όχι και στην επόμενη δεκαετία - των Νοτίων Προαστίων και παρουσιάζει τα πρόσωπα που θα τη διαμορφώσουν.
- 19/07/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
O Μπάμπης Ζιντίλης είναι ένας από τους κορυφαίους pastry chefs της γενιάς του και έχει στα χέρια του ένα πλούσιο βιογραφικό και συνεργασίες με κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Έχει επιμεληθεί εκδηλώσεις υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων και έχει δουλέψει σε φημισμένα εστιατόρια όπως το Zurbaran, το Alemagou της Μυκόνου, το Omilos στην Ύδρα, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Funky Gourmet και πολλά ακόμη.
Το τελευταίο εγχείρημα του Μπάμπη Ζιντίλη δεν μπορούσε παρά να είναι η δημιουργία της δικής του επαγγελματικής στέγης. Για αυτήν επέλεξε το Παλαιό Φάληρο, όπου και δημιούργησε το Σouit, το boutique ζαχαροπλαστείο που στόχο έχει να “παντρέψει” τις οικείες και αγαπημένες για το κοινό γεύσεις με gourmet πινελιές και τεχνικές που εφαρμόζονται στα μεγάλα εστιατόρια.
Κόντρα στις αντιξοότητες που έφερε η πανδημία, ο Μπάμπης Ζιντίλης έκανε, λοιπόν, το όνειρό του πραγματικότητα: Να μεταφέρει όσα είχε μάθει στις κουζίνες των διάσημων εστιατορίων που εργάστηκε σε μια βιτρίνα. Το ζαχαροπλαστείο του στήθηκε έτσι ώστε οι επισκέπτες να βλέπουν τη διάδραση στο εργαστήριο και τα γλυκά να έρχονται κατευθείαν, φρέσκα, στις θέσεις τους μπροστά στη βιτρίνα. Δυόμιση χρόνια μετά, το Σουit έχει πιστούς θαμώνες κάθε ηλικίας που το επιλέγουν καθημερινά και θα συνεχίσουν να το επιλέγουν για τις ακαταμάχητες γλυκές προτάσεις και το fun περιβάλλον του.