Τα πρόσωπα της επόμενης δεκαετίας: Βαγγέλης Λεούσης, chef
Τα πρόσωπα της επόμενης δεκαετίαςΜε αφορμή τα 10α γενέθλιά του, το NouPou κοιτάζει πίσω, θυμάται, νοσταλγεί και καταγράφει όσα ξεχώρισε τα τελευταία δέκα χρόνια. Κοιτάζει όμως και μπροστά, στην επόμενη μέρα - γιατί όχι και στην επόμενη δεκαετία - των Νοτίων Προαστίων και παρουσιάζει τα πρόσωπα που θα τη διαμορφώσουν.
- 19/07/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Με μία επαγγελματική πορεία που περιλαμβάνει θέσεις-κλειδιά σε κουζίνες γνωστών εστιατορίων στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και το Cavo Tagoo της Μυκόνου, ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης έχει διαγράψει τη δική του επιτυχημένη πορεία στον γαστονομικό κόσμο. Μάλιστα, στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με αρκετά νότια εστιατόρια, όπως το Kiku στη Βουλιαγμένη, αλλά και το Bella Vespa στη Γλυφάδα. Σήμερα, τα πιάτα του συναντάμε στο νέο seafood εστιατόριο της Βουλιαγμένης, το Joyster, αλλά και στο Oma Sushi Bar της Ηλιούπολης. Και για να μη ξεχνιόμαστε, είναι κάτοικος των νοτίων προαστίων τα τελευταία 8 χρόνια.
Όσον αφορά τα άμεσα σχέδιά του, ο ίδιος μας εξηγεί: «Εγώ και οι συνεργάτες μου στήνουμε ένα καινούριο project. Ουσιαστικά ετοιμάζουμε ένα take away εστιατορικού φαγητού, σερβιρισμένο σε πακέτα και σε τιμές ανταγωνιστικές. Θα είναι ένα project καθαρά μεταξύ μαγείρων: Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώτης Τσάτο, Μίλτρος Σταυρής, Μαρίνα Μυλωνά. Εκτός από αυτό, στα σκαριά είναι και δύο νέες συνεργασίες σε Κολωνάκι και Βουλιαγμένη».
Για τα νότια προάστια και το μέλλον τους σε γαστρονομικό επίπεδο, ο Βαγγέλης Λεούσης τονίζει ότι «Τα νότια θα γίνουν το νέο place to be της γαστρονομίας, μιας και ολοένα μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες καταφτάνουν, οι οποίες έχουν ως σκοπό να ανεβάσουν το επίπεδο στην περιοχή».