Θάνος Στασινός: «Αυτό που επιθυμώ είναι να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στο κοινό»
Ο chef που μας έμαθε τι είναι η Νikkei κουζίνα μιλά για το νέο του project στο Κohylia του Grand Resort Lagonissi.
- 08/08/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
Με προϋπηρεσία στη Γαλλία, στην Ισπανία και φυσικά στο Περού, ο Θάνος Στασινός που δικαίως θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της κουζίνας Νikkei στην Ελλάδα έμαθε τα μυστικά της από τον διάσημο Περουβιανό σεφ Mario Pérez Sanchez. Πάντα τολμηρός, ταξίδεψε και συνεχίζει να ταξιδεύει πολύ, ενώ δεν δίστασε στο παρελθόν να ζήσει για μερικές εβδομάδες με τους ιθαγενείς, μακριά από τον πολιτισμό, στα βάθη του Αμαζονίου. Πρόσφατα επισκέφτηκε το Μεξικό για να ενισχύσει τους δεσμούς του με τη λατινοαμερικάνικη γαστρονομική παράδοση και δοκίμασε τα πάντα σε εστιατόρια και καντίνες από το Mexico City ως το Coyoacan.
Ήρεμος, αλλά απαιτητικός και ξεκάθαρος, αναζητά μονίμως την τελειότητα, δεν επαναπαύεται ποτέ και πιστεύει στη δύναμη της ομάδας του με την ίδια θέρμη που τα μέλη της στηρίζουν και εκείνον αντίστοιχα.
Ποια είναι η γαστρονομική ταυτότητα του Κοhylia;
Το εστιατόριο αυτή τη χρονιά αλλάζει προσανατολισμό. Αυτό το καλοκαίρι ακολουθεί τα μονοπάτια της κουζίνας Νikkei ή αλλιώς Japanese – Peruvian, ενσωματώνοντας όμως αισθητά τα ελληνικά προϊόντα.
Ποια είναι η φιλοσοφία σας και πως ταιριάζει με αυτή του εστιατορίου;
Η δική μου φιλοσοφία είναι πολύ απλή και ταυτίζεται με αυτό που κάνουμε φέτος στο εστιατόριο Κohylia. Ουσιαστικά επιχειρούμε να ερμηνεύσουμε την ελληνική παράδοση μέσα από την Νikkei κουζίνα.
Ποια είναι τα best seller πιάτα σας;
H ενότητα των signature nigiri πάει πολύ καλά και έχει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό. Ειδικά το nigiri με χέλι στιφάδο και πράσινο τσάι matcha και το nigiri με γλώσσα φρικασέ, έχουν φανατικούς φίλους.
Κατά τη γνώμη σας, σε τι διαφέρει το Kohylia από άλλα εστιατόρια του ίδιου στυλ;
Αναμφισβήτητα το Kohylia βρίσκεται σε μια εμβληματική τοποθεσία, στην καρδιά του Grand Resort Lagonissi, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, μεγάλους χώρους και με «προίκα» μια εξωτική αύρα. Και επιπλέον παρουσιάζει τεράστιες προοπτικές εξέλιξης. Αυτά τα χαρακτηριστικά του νομίζω ότι το κάνουν μοναδικό.
Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη φετινή σεζόν και πώς θα τους πετύχετε;
Η φετινή σεζόν, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα, μας έδειξε ξεκάθαρα ότι έχει ιδιαιτερότητες. Αυτό που επιθυμώ εγώ προσωπικά -και βάζω ως στόχο και για το Kohylia- είναι να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον καταναλωτή. Αυτό από μόνο του μπορεί να καθορίσει τα πάντα.