Η Πίτσα Μανιτάρι είναι η πιο ιστορική πιτσαρία της Γλυφάδας
Γιατί όπως λένε και όσοι γνωρίζουν, "αν δεν έχεις φάει πίτσα από το Μανιτάρι, απλά δεν έχεις φάει πίτσα". Κι όχι μόνο για ιστορικούς λόγους.
- 24/01/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Μανιτάρι ξεφεύγει από τις αποκαλούμενες ‘‘πίτσες αλυσίδες της σειράς’’. Μπορεί να μην έχεις ακούσει διαφήμιση στη τηλεόραση και το ραδιόφωνο ή να μην σου έχει έρθει σπίτι κάποιο κουπόνι, αλλά πραγματικά θα δυσκολευτείς να αγνοήσεις τόσο την μεγάλη ιστορία που κουβαλά, όσο και τις μυρωδιές περνώντας απ’ έξω.
«Η πιτσαρία άνοιξε για πρώτη φορά το 1981. Έχει την δική της ξεχωριστή ιστορία και το δικό της κοινό. Πλέον ο κόσμος μας ξέρει και μας προτιμά», μας λέει ο κύριος Φώτης που είναι η ψυχή του μαγαζιού και έχει βρει τη δική του συνταγή για να κρατάει τον κόσμο γευστικά δέσμιο με τις πίτσες του. Η πίτσα από το μανιτάρι μεγάλωσε γενιές και γενιές στη Γλυφάδα και πριν έρθουν στο παιχνίδι τα mainstream κεφάλια της πίτσας, μας έδινε την καλύτερη ποιότητα. Μια ποιότητα που δύσκολα τη βρίσκεις σήμερα.
Οι πίτσες του θα καλύψουν όλα τα γούστα. Είτε είσαι φαν του μπέικον, είτε της πιπεριάς είτε των μανιταριών, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνεις παραπονεμένος. Μοναδικό έγκλημα, θα είναι να μην βάλεις μανιτάρια στη πίτσα σου. Έρχεται πάντα καυτή στο σπίτι σου από τον ντελιβερά και καταβροχθίζεται εν ριπή οφθαλμού. Ο Βαγγέλης Μακριδάκης είναι επιχειρηματίας και ασχολείται με την εστίαση εδώ και 10 χρόνια. Βέρος κάτοικος Γλυφάδας, μένει στην Κων/νου Αθανάτου όπου δεσπόζει και το μαγαζί και έχει μόνο τα καλύτερα να πει για το Μανιτάρι. «Κάποια πράγματα στη ζωή σου δεν τα αλλάζεις αγόρι μου. Πάρε για παράδειγμα το φαγητό που φτιάχνει η μάνα σου. Μπορείς να βρεις το ίδιο φαγητό έξω; Με τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και με το Μανιτάρι. Είμαι καλοφαγάς σαν άνθρωπος. Από το 1987 που τρώω από το Μανιτάρι, όποια πίτσα και αν έχω δοκιμάσει δεν έχει τη γεύση της. Απλά δεν την έχει. Την προτιμώ μέχρι σήμερα και μάλιστα έχουν μάθει να την προτιμούν και τα παιδιά μου. Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον την ποιότητα και ξέρει να τη ξεχωρίζει»
Και ο Βαγγέλης δεν δείχνει να ‘‘φουσκώνει’’ καθόλου τα πράγματα. «Ότι θα φας εδώ είναι 100% δικό μας, σπιτικό που λέμε. Η ζύμη, τα υλικά, όλα. Δεν είναι τίποτα κατεψυγμένο, τίποτα ‘‘έτοιμο’’». Η επιτυχία του Μανιταριού φαίνεται στα πολύ απλά πράγματα. Όπως μια πίτσα μαργαρίτα. Λέω στον κύριο Φώτη ότι ερωτεύτηκα για πρώτη φορά την πίτσα του, όταν είχα δοκιμάσει την μαργαρίτα στο παιδικό πάρτι ενός φίλου. Τόσο απλή και τόσο νόστιμη. Τι κάνει όμως η σημερινή νεολαία; Επισκέπτεται τα παραδοσιακά μαγαζιά, ή δείχνει να προτιμά τις πιο τυποποιημένες λύσεις;
«To μαγαζί μαζεύει κόσμο όλων των ηλικιών. Από πιτσιρικάδες μέχρι μεγάλους. Για να σου δώσω να καταλάβεις, έρχονται άνθρωποι τους οποίους γνώρισα σαν έφηβους με τους γονείς τους στο μαγαζί και τώρα έρχονται με τα δικά τους παιδιά», μας λέει ο κύριος Φώτης. «Υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από αυτό;».
Ο χώρος του παραμένει μέχρι και σήμερα ζεστός και φιλικός, με τον κήπο του να είναι το ιδανικότερο spot για να απολαύσεις την πίτσα σου το καλοκαίρι. Το Μανιτάρι συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του παρόλες τις δυσκολίες και την οικονομική κρίση. «Είναι δύσκολα τα πράγματα σίγουρα. Και όταν δεν έχεις διαφήμιση στη τηλεόραση ή το ραδιόφωνο όπως έχουν άλλοι είναι δυσκολότερα. Θα τα βγάλουμε όμως πέρα και θα τα καταφέρουμε, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».
Η νόστιμη και ιστορική πιτσαρία της Γλυφάδας δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό σου. Μπορεί η έδρα της να είναι στην Άνω Γλυφάδα, αλλά θα σε φτάσει ακόμη και αν είσαι στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη. Για τα ματς που σου έφεραν πείνα, για τα πάρτι με τους λαίμαργους καλεσμένους, τις βραδιές με το FIFA και το χειριστήριο στο χέρι και οποιαδήποτε άλλη στιγμή το θελήσεις.
Το ρητό λέει πως ο παλιός είναι αλλιώς. Και στη περίπτωση της πιτσαρίας Μανιτάρι, τυγχάνει να είναι και απλά πεντανόστιμος…
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Αθανάτου 10, Άνω Γλυφάδα, 210 9615704