Τι μαγειρεύει ο ανερχόμενος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος;
Με αφορμή το Gastronomy Wednesdays που διοργανώνει το Island μιλήσαμε με τον guest chef της Τετάρτης (05/06) το Δήμο Μπαλόπουλου.
- 04/06/2019
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Ο Δήμος Μπαλόπουλος έκανε την πρακτική του στο PBox – δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια – όπου αποτέλεσε την μεγάλη του έμπνευση, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το Nobu Matshihisa και το Funky Gourmet.
Το 2014 εντάχθηκε στη μπριγάδα των 54 μαγείρων του διάστερου Dinner (5ο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2014) δίπλα στον Heston Blumenthal. Επόμενος σταθμός το “Fat Duck, επίσης του Heston Blumenthal, με τρία αστέρια Michelin.
Σήμερα ηγείται της κουζίνας του εστιατορίου Frater & Soror και ΦΒΚ secret dining concept που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, όπου και απέσπασε ένα αστέρι FNL στην κατηγορία new comers, σε μόλις δύο μήνες από το άνοιγμα του.
Πότε μπήκες πρώτη φορά σε κουζίνα;
Το 2007 σε ένα ιαπωνικό εστιατόριο της Κηφισιάς, όπου τα πρωινά βοηθούσα τον Ιάπωνα σεφ στην προετοιμασία του.
Ποιο είναι το ιδανικό δείπνο για δύο;
Σε ταβερνάκι δίπλα στην θάλασσα με καλό κρασί και φρέσκο ψάρι! Βλέπε ταβέρνα “Χιονα” στο νομό Λασιθίου.
Τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι της κουζίνας και από το ψυγείο μας;
Αλάτι-πιπέρι-spaghetti και βούτυρο.
Που πηγαίνεις να φας βρώμικο;
Στην πλατεία Μαβίλης.
Ποιο είναι το γαστρονομικό μυστικό της Αθήνας που αξίζει να πάμε να δοκιμάσουμε;
Το ΦΒΚ! Στο υπόγειο του Frater & Soror στο Παγκράτι.
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι;
Αν ψάχνεις γερές βάσεις στον έρωτα τότε ναι!
Από τι υλικά είναι φτιαγμένος ένας καλός σεφ;
Αλεύρι, νερό και αλάτι!
Ποιο είναι το πιο χαρακτηριστικό σου πιάτο;
Ταρταρ μοσχίδας (θηλυκό μοσχάρι) με κολοκυθάκια, κολοκυθοανθούς και αυγολέμονο .
Ποια είναι η αγαπημένη σου κουζίνα;
Αγαπάω όλες τις κουζίνες αρκεί να έχουν φρέσκα υλικά και ψυχή.
Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;
Τα Γιουβαρλάκια χειμώνα -καλοκαίρι.
Έχεις ρίξει γυναίκα κάνοντας της το τραπέζι;
Όχι! Το αντίθετο!
Προτιμάς να βρίσκεσαι σε κουζίνα εστιατορίου ή κουζίνα ξενοδοχείου;
Και στις δύο, αρκεί να υπάρχει ελευθερία έκφρασης και χωρίς “ταμπέλα γεωγραφική” πχ. Μεσογειακή, Ελληνική, Ιαπωνική κτλ.
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου το Island παρουσιάζει, έναν από τους καλύτερους ανερχόμενους νέους σεφ, το Δήμο Μπαλόπουλο στα πλαίσια του Gastronomy Wednesdays.