Να αποφεύγουμε τη χρήση του αλουμινόχαρτου στην καθημερινότητα συμβουλεύει ο ΠΟΥ
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει να περιορίσουμε όσο μπορούμε τη χρήση του αλουμινόχαρτο στη μαγειρική και στη μεταφορά τροφίμων, καθώς η υπέρμετρη χρήση συνδέεται ακόμη και με σοβαρές νευρωτικές ασθένειες.
- 10/05/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Να περιορίσουμε τη χρήση του αλουμινόχαρτου στην καθημερινότητά μας, ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς όπως αναφέρει αυτό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα στην υγεία όσων καταναλώνουν φαγητό το οποίο τυλίγεται με αυτό το υλικό.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ενώ τα 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα είναι η φυσιολογική ποσότητα πρόσληψης για το ανθρώπινο σώμα, μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο από αυτό. Η υψηλή θερμοκρασία της τροφής καθιστά δυνατή την απελευθέρωση του μετάλλου που περιέχει το αλουμινόχαρτο, το οποίο βέβαια στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό μας. Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται ακόμη και με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.